Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Детайли
Фин черен шоколад с изключително дълъг послевкус. Близкото запознанство с този шоколад води през ароматите на екзотични плодове през нотки на сушени плодове, вкуса на печени какаови зърна до рекордната десетминутна интензивна шоколадова кулминация. Шоколадът е био, без глутен и веган.
Плантацията Mokaya се намира в Мексико в района на Чиапас - люлката на отглеждането на какао. Още преди две хиляди години мокаите, местните индианци, живеещи предимно с риболов, приготвят напитка от какаов пулп и зърна - първият "шоколад" в света. Наричаха я "какава".
Ако искате да се поглезите с посещение на плантацията от комфорта на дома си, вижте видеото от плантация Мокая.
Награди от международни състезания:
1 звезда – Награда за страхотен вкус, Асоциация на Guild of Fine Food, Лондон, 2021 г
златен медал, Academy of Chocolate, 2021, категория „Най-добър тъмен шоколад Bean-to-Bar“
за своя предшественик 66% Mokaya: сребърен медал, Academy of Chocolate, 2013, категория „Най-добър тъмен шоколад Bean-to-Bar“
за неговия предшественик 66% Mokaya: сребърен медал, Международни награди за шоколад, Европейски финал 2018, категория „Обикновени/тъмни блокчета с произход“
за своя предшественик 66% Mokaya: златен медал - Специална награда - органичен, Международни шоколадови награди, Европейски финал 2018, категория "Обикновени тъмни блокчета/произход"
за своя предшественик 66% Mokaya: сребърен медал, Academy of Chocolate, 2019, категория "Bean to Bar Seasoned"
Състав: какаови зърна от плантация Мокая, захар, какаово масло. Може да съдържа следи от ядки, мляко и глутен.
Продукт от БИО земеделие, БИО сертификат: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Изключително качество: Michel Cluizel работи в тясно сътрудничество с фермерите и ги подкрепя да запазят традиционните методи за отглеждане и ферментация на какаови зърна. Осигурява справедливи условия за земеделие и живот. За запазване на специфични вкусове Michel Cluizel използва продължително печене при ниски температури. За да постигне ненадминатия вкус на своите шоколади, Cluizel често тества повече от 20 комбинации от методи на ферментация и печене. Същинското печене, смилане и смесване на какаовите зърна вече се извършва във Франция във Voiron.
Що се отнася до съставките, Michel Cluizel наистина го е грижа. Той дори патентова търговската марка "Nobles Ingredients", което на практика означава, че използва в своите продукти:
само чисто какаово масло, без примеси на растителни мазнини,
натурална бурбонска ванилия вместо ванилин,
не използва соев лецитин или изкуствени аромати.
Компанията също така гарантира, че нито една суровина не е преминала през процеса на облъчване или йонизация.
Тегло и размер: 70g, 161×79×7 mm
Допълнителна информация
Марка | Michel Cluizel |
---|---|
Категории | Тъмен шоколад, Michel Cluizel |