Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Детайли
Висок процент - 50% - млечен плантационен шоколад от Мадагаскар. Мек, кремообразен, гладък шоколад. Ценен е заради медено-карамеленото си начало, което се развива в аромати на тропически плодове и стафиди, последвани от послевкус с нотки на лек мед и джинджифилов сладкиш. Тази композиция носи радостно, просветляващо усещане.
Плантацията Mangaro се намира в района на Ambohimarina, в долината на река Sambirano в северозападен Мадагаскар. Заслужил е името си от името на джунглата, която заобикаля какаовите дървета със своята сянка - Мангамаро "Земя, където растат манговите дървета". Почвата, която манговите дървета са подхранвали от векове, придава на какаовите зърна уникален екзотичен вкус. Тук се отглеждат какаови зърна от силно ароматния и рядък сорт Криоло.
Michel Cluizel идва през 2021 г. с ново издание, в което подобрява вкуса на своите плантационни шоколади, като увеличава съдържанието на какаови зърна до поне 70% за тъмните шоколади и 47% за млечните шоколади. Когато прави шоколади, той се грижи за всяка стъпка от производството на шоколад. Върху опаковката вече ще намерите знаци, характерни за страната на произход на какаовите зърна. В допълнение към името на плантацията, ще научите и името на района и основните бележки за дегустация.
Награди от международни състезания:
бронзов медал, Academy of Chocolate, Лондон, 2009 г., категория "Най-добър млечен шоколад"
първо място, Salon du Chocolat, Париж, 2009 г
финалист, International Chocolate Awards, 2014, категория „Барове – млечни обикновени/оригинални барове“
Състав: пълномаслено мляко на прах, какаови зърна, какаово масло, захар, истинска бурбонска ванилия. Може да съдържа следи от ядки и глутен.
Изключително качество на съставките: Когато става дума за съставки, Michel Cluizel наистина го е грижа. Той дори патентова търговската марка "Nobles Ingredients", което на практика означава, че използва в своите продукти:
само чисто какаово масло, без примеси на растителни мазнини,
натурална бурбонска ванилия вместо ванилин,
не използва соев лецитин или изкуствени аромати,
и всички продукти са 100% без наличие на генетично модифицирани организми.
Тегло и размер: 70g, 161×79×7 mm
Семейната шоколадова фабрика Michel Cluizel произвежда изключителен шоколад от 1948 г. Намира се в Нормандия в северната част на Франция.
„Наградата за страхотен вкус“ е световният еквивалент на филмовите Оскари за кулинари. Британската асоциация "Guild of Fine Food" я присъжда ежегодно на най-качествените и вкусни хранителни продукти в съответната категория.
Академията за шоколад е основана в Лондон през 2005 г. В допълнение към оценката на качеството на шоколадите, последвана от годишни награди, нейната основна цел е да мотивира производителите на шоколад да се включат в устойчива справедлива търговия.
Salon du Chocolate е международно шоу за шоколад, което се провежда всяка есен в Париж.
Допълнителна информация
Марка | Michel Cluizel |
---|---|
Категории | Млечен шоколад, Michel Cluizel |