×

Регистрация

Информации за профила

Данни за вписване

или вписване

Малкото име е задължително!
Фамилията е задължителна!
Малкото име не е валидно!
Фамилията не е валидна!
Това не е имейл адрес!
Изисква се имейл адрес!
Този имейл е вече регистриран!
Изисква се парола!
Въведете валидна парола!
Молим да въведете 6 или повече знака!
Молим да въведете 16 или по- малко знака!
Паролите не са еднакви!
Правилата за ползване са задължителни!
Имейлът или паролата са грешни!
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Плантацията Mangaro се намира в района на Ambohimarina, в долината на река Sambirano в северозападен Мадагаскар. Заслужил е името си от името на джунглата, която заобикаля какаовите дървета със своята сянка - Мангамаро "Земя, където растат манговите дървета". Почвата, която манговите дървета са подхранвали от векове, придава на какаовите зърна уникален екзотичен вкус. Тук се отглеждат какаови зърна от силно ароматния и рядък сорт Криоло.

Производител

Michel Cluizel

16,90 лв.

12,90 лв.

В наличност

Детайли

Висок процент - 50% - млечен плантационен шоколад от Мадагаскар. Мек, кремообразен, гладък шоколад. Ценен е заради медено-карамеленото си начало, което се развива в аромати на тропически плодове и стафиди, последвани от послевкус с нотки на лек мед и джинджифилов сладкиш. Тази композиция носи радостно, просветляващо усещане.

Плантацията Mangaro се намира в района на Ambohimarina, в долината на река Sambirano в северозападен Мадагаскар. Заслужил е името си от името на джунглата, която заобикаля какаовите дървета със своята сянка - Мангамаро "Земя, където растат манговите дървета". Почвата, която манговите дървета са подхранвали от векове, придава на какаовите зърна уникален екзотичен вкус. Тук се отглеждат какаови зърна от силно ароматния и рядък сорт Криоло.

Michel Cluizel идва през 2021 г. с ново издание, в което подобрява вкуса на своите плантационни шоколади, като увеличава съдържанието на какаови зърна до поне 70% за тъмните шоколади и 47% за млечните шоколади. Когато прави шоколади, той се грижи за всяка стъпка от производството на шоколад. Върху опаковката вече ще намерите знаци, характерни за страната на произход на какаовите зърна. В допълнение към името на плантацията, ще научите и името на района и основните бележки за дегустация.

Награди от международни състезания:

бронзов медал, Academy of Chocolate, Лондон, 2009 г., категория "Най-добър млечен шоколад"
първо място, Salon du Chocolat, Париж, 2009 г
финалист, International Chocolate Awards, 2014, категория „Барове – млечни обикновени/оригинални барове“
Състав: пълномаслено мляко на прах, какаови зърна, какаово масло, захар, истинска бурбонска ванилия. Може да съдържа следи от ядки и глутен.

Изключително качество на съставките: Когато става дума за съставки, Michel Cluizel наистина го е грижа. Той дори патентова търговската марка "Nobles Ingredients", което на практика означава, че използва в своите продукти:

само чисто какаово масло, без примеси на растителни мазнини,
натурална бурбонска ванилия вместо ванилин,
не използва соев лецитин или изкуствени аромати,
и всички продукти са 100% без наличие на генетично модифицирани организми.


Тегло и размер: 70g, 161×79×7 mm

Семейната шоколадова фабрика Michel Cluizel произвежда изключителен шоколад от 1948 г. Намира се в Нормандия в северната част на Франция.

„Наградата за страхотен вкус“ е световният еквивалент на филмовите Оскари за кулинари. Британската асоциация "Guild of Fine Food" я присъжда ежегодно на най-качествените и вкусни хранителни продукти в съответната категория.

Академията за шоколад е основана в Лондон през 2005 г. В допълнение към оценката на качеството на шоколадите, последвана от годишни награди, нейната основна цел е да мотивира производителите на шоколад да се включат в устойчива справедлива търговия.

Salon du Chocolate е международно шоу за шоколад, което се провежда всяка есен в Париж.

Допълнителна информация

Марка Michel Cluizel
Категории Млечен шоколад, Michel Cluizel

Напишете своето собствено мнение

Моята кошница

Във вашата количка за пазаруване няма артикули