Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Детайли
70% шоколад от какаови зърна от региона Гуаяс в Еквадор с натрошени кафеени зърна от сорта ароматна арабика от Бразилия (мин. 9%). Високата надморска височина на района на Чиапас и екологичните методи на отглеждане придават на кафеените зърна гурме аромат и изключителен вкус, който ще се хареса и на най-взискателния ценител. От шоколада постепенно се отделят тонове печено какао, които бълбукат през аромата на кафе. Свежестта на плодовете и зеленчуците допълва изживяването ви. Шоколадът е био, без глутен и веган.
Michel Cluizel идва с ново издание през 2021 г., в което подчертава вкуса на тъмните шоколади, като увеличава съдържанието на какаови зърна до поне 70%. Млечните вече съдържат поне 47% какаови зърна. Когато прави шоколади, той се грижи за всяка стъпка от производството на шоколад. Вече ще откриете и името на района/плантацията върху опаковката или основните вкусови нотки.
Награди от международни състезания:
бронзов медал, Academy of Chocolate, Лондон, 2021 г., категория „Най-добър ароматизиран тъмен бар“
1 звезда, Награда за страхотен вкус, Асоциация на Гилдията на изисканите храни, Лондон, 2021 г
за неговия предшественик Michel Cluizel Noir Café 60%: златен медал, Academy of Chocolate, Лондон, 2011 г., категория „Най-добър ароматизиран тъмен бар“
Състав: какаови зърна, захар, кафе на зърна арабика (9%), какаово масло. Може да съдържа следи от ядки, мляко и глутен.
Продукт от БИО земеделие, БИО сертификат: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Изключително качество: Michel Cluizel работи в тясно сътрудничество с фермерите и ги подкрепя да запазят традиционните методи за отглеждане и ферментация на какаови зърна. Осигурява справедливи условия за земеделие и живот. За запазване на специфични вкусове Michel Cluizel използва продължително печене при ниски температури. За да постигне ненадминатия вкус на своите шоколади, Cluizel често тества повече от 20 комбинации от методи на ферментация и печене. Същинското печене, смилане и смесване на какаовите зърна вече се извършва във Франция във Voiron.
Що се отнася до съставките, Michel Cluizel наистина го е грижа. Той дори патентова търговската марка "Nobles Ingredients", което на практика означава, че използва в своите продукти:
само чисто какаово масло, без примеси на растителни мазнини,
натурална бурбонска ванилия вместо ванилин,
не използва соев лецитин или изкуствени аромати.
Компанията също така гарантира, че нито една суровина не е преминала през процеса на облъчване или йонизация.
Тегло и размер: 70g, 161×79×7 mm
Допълнителна информация
Марка | Michel Cluizel |
---|---|
Категории | Овкусен шоколад, Тъмен шоколад, Michel Cluizel |