Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Детайли
Нашият бар Мадагаскар въплъщава любовта на Франсоа Пралюс към този колоритен остров.
Ние доставяме нашите зърна от Ambaja, в района на Sambirano, богат на криолови дървета.
Нашият шоколад е толкова добре балансиран със своята хрупкава киселинност, плодовост и флорални нотки.
Нищо чудно, че е нашият бестселър.
Тип боб: Criollo
„Когато бях стажант при Bernachon, внезапно ми хрумна, че мога да направя свой собствен шоколад от какаови зърна“.
Франсоа Пралюс е изключителен майстор в производството на шоколад, защото е един от малкото във Франция, които произвеждат собствен шоколад. Днес почти 100 тона шоколад Pralus се произвеждат и продават всяка година.
François Pralus работи със сушени какаови зърна, които получава от най-добрите какаови плантации по целия свят, особено от Южна Америка и Индонезия.
От тези изключителни зърна той произвежда около петнадесет чисти сорта и 4 смеси.
„Правя всичко сам, казва Франсоа Пралюс, вместо да купувам от специализирани доставчици.“
И той е отишъл още по-далеч, тъй като сега има собствена плантация за какаови зърна в Мадагаскар.
François Pralus ни разкрива една от своите малки тайни, за да ни даде по-точна представа за това как получава правилния вкус, преди да започне да произвежда:
„Сварявам какаото във вода, по-скоро като билков чай и го подслаждам леко със захар, след което го оставям да се утаи. Това ми дава точна представа какъв ще бъде вкусът, преди да започна производствения процес.“
Допълнителна информация
Ниво на какао | 100% |
---|---|
Съставки | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Хранителни стойности | на 100гр |
Енергийна стойност | 571 kcal / 2364 kJ |
Мазнини | 44 g |
Протеини | 12 g |
Въглехидрати | 24 g |
от които захари | 2 g |
Марка | Francois Pralus |
Тегло | 100 g |
Категории | 100% шоколад, Тъмен шоколад, Francois Pralus |