Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Детайли
Висок процент - 45% - млечен шоколад с парченца солен карамел (18%) със солено масло (0,02%). Щипка солен карамел изненадващо подчертава фината сладост на този гладък, кадифен шоколад. Наистина интересна почерпка!
Млечен шоколад Michel Cluizel Lait 45% Éclats Caramel Beurre Sale - с парченца солен маслен карамел
Награди от международни състезания:
златен медал, Academy of Chocolate, Лондон, 2013 г., категория "Най-добър вкус на млечен шоколад"
бронзов медал, International Chocolate Awards, 2014, категория „Млечни шоколадови блокчета, овкусени с включения или парченца“
Състав: захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, парчета карамел 18% (захар, високопроцентно масло, пълномаслено мляко на прах, нискомаслено мляко на прах, сол) какаови зърна, истинска Бурбон ванилия. Може да съдържа следи от ядки и глутен.
Изключително качество: Michel Cluizel работи в тясно сътрудничество с фермерите и ги подкрепя да запазят традиционните методи за отглеждане и ферментация на какаови зърна. Осигурява справедливи условия за земеделие и живот. За запазване на специфични вкусове Michel Cluizel използва продължително печене при ниски температури. За да постигне ненадминатия вкус на своите шоколади, Cluizel често тества повече от 20 комбинации от методи на ферментация и печене. Същинското печене, смилане и смесване на какаовите зърна вече се извършва във Франция във Voiron.
Що се отнася до съставките, Michel Cluizel наистина го е грижа. Той дори патентова търговската марка "Nobles Ingredients", което на практика означава, че използва в своите продукти:
само чисто какаово масло, без примеси на растителни мазнини,
натурална бурбонска ванилия вместо ванилин,
не използва соев лецитин или изкуствени аромати.
Компанията също така гарантира, че нито една суровина не е преминала през процеса на облъчване или йонизация.
Тегло и размер: 100 гр., 161×79×10 мм
Академията за шоколад е основана в Лондон през 2005 г. В допълнение към оценката на качеството на шоколадите, последвана от годишни награди, нейната основна цел е да мотивира производителите на шоколад да се включат в устойчива справедлива търговия.
International Chocolate Awards е независим международен конкурс, който ежегодно оценява най-доброто, създадено в света на качествения шоколад. Целта му е да подпомогне иновативни производители на шоколад, както и фермери, които отглеждат какаови зърна с изключително качество.
Допълнителна информация
Марка | Michel Cluizel |
---|---|
Категории | Овкусен шоколад, Млечен шоколад, Michel Cluizel |