Форма за вписване
Регистрация
Информации за профила
Данни за вписване
или вписване
Най-добрият шоколад Michel Cluizel
-
Michel Cluizel Plantation Mokaya Bio 75% 70g
Фин черен шоколад с изключително дълъг послевкус. Близкото запознанство с този шоколад води през ароматите на екзотични плодове през нотки на сушени плодове, вкуса на печени какаови зърна до рекордната десетминутна наситена шоколадова кулминация. Шоколадът е био, без глутен и веган.16,90 лв.
14,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
70% плантационен шоколад от бразилската плантация "Риачуело" в сърцето на тропическите гори. В шоколада хармонично се съчетават вкусовите нотки на печено какао, сушени плодове и червени плодове, през които проблясват киселинните нотки. Накрая всичко постепенно преминава в пикантен и шоколадово-карамелен послевкус. Плантацията се намира в района на Bahia, в района на Ilhéus, близо до брега на Атлантическия океан. Какаовите дървета растат тук заедно с много местни екзотични дървета като Massaranduba или Pau d'Arco. Такава бразилска пермакултура на практика.16,90 лв.
14,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Arcango Grand Noir 85% 70g
Наситеният цвят на шоколада предвещава интензивността на неговия вкус. Арканго е създаден от подбрана смес от какаови зърна. Дървесните и пикантни нотки, които какаовите зърна от Африка придават на шоколада, са последвани от нотки на пикантни плодове (например грейпфрут) и цветя, благодарение на зърната от Централна Америка. В послевкуса се долавя горчивина на какао и нотки на печено кафе.16,90 лв.
11,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Noir Infini 99% 70g
Изключителен със съдържанието на какао, шоколадът Noir Infini 99% е един от най-интензивните шоколади в света от създаването си през 1989 г. През 2021 г. Michel Cluizel го представя в ново издание.16,90 лв.
14,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
Плантацията Mangaro се намира в района на Ambohimarina, в долината на река Sambirano в северозападен Мадагаскар. Заслужил е името си от името на джунглата, която заобикаля какаовите дървета със своята сянка - Мангамаро "Земя, където растат манговите дървета". Почвата, която манговите дървета са подхранвали от векове, придава на какаовите зърна уникален екзотичен вкус. Тук се отглеждат какаови зърна от силно ароматния и рядък сорт Криоло.16,90 лв.
12,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
Висок процент - 45% - млечен шоколад. Шоколадът има много гладка, кадифена текстура с фини аромати на карамел и кондензирано мляко. Получава своята "точно" сладост благодарение на високото съдържание на какаова маса. Създаден е от подбрана комбинация от какаови зърна от Централна Америка, Африка и Ява, наречена Kayambe, която се характеризира с пълен балансиран вкус и интензивен аромат.16,90 лв.
11,90 лв.
Неналичен
-
Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
Мекият шоколад с балансиран кръгъл вкус се откроява с пълен какаов аромат с нотка на дървесни нотки с капка женско биле. Този 72% шоколад, създаден от внимателно подбрана комбинация от различни видове какаови зърна от Централна Америка, Африка и Ява, наречена Kayambe.16,90 лв.
11,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Grand Cru Guayas Café Bio 70% 70g
70% шоколад от какаови зърна от региона Гуаяс в Еквадор с натрошени кафеени зърна от сорта ароматна арабика от Бразилия (мин. 9%). Голямата надморска височина на района на Чиапас и екологичните методи на отглеждане придават на кафеените зърна гурме аромат и изключителен вкус, който ще се хареса и на най-взискателния ценител.16,90 лв.
12,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Intro Premier Cru Degustation Set 10 pack
Комплект за дегустация, който да ви запознае с тъмните плантационни шоколадови бонбони Michel Cluizel Premier Cru. Съдържа 10 индивидуално опаковани квадратчета шоколадови бонбони от 7 плантации.17,90 лв.
16,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
Кремообразен 36% бял шоколад, който е върхът на шоколатиерското изкуство. Бавно се топи на езика и носи със себе си вкуса на маслени бисквитки, ванилово мляко, постепенно се отваря във вкуса на ванилов пудинг. Водопадът от вкусове е завършен с меки тонове на карамел и свежест. Какаовото масло се получава от смес от какаови зърна Kayambe. Michel Cluizel го създаде с внимателно подбрана комбинация от зърна от Централна Америка, Африка и Ява, за да постигне пълен, но деликатен вкус на шоколад.16,90 лв.
11,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Grand Cru Guayas Orange 70% 100g
Интензивният вкус на 70% горчив регионален шоколад се подчертава от освежаващия сладко-кисел вкус на захаросана кора от ароматни испански портокали. Какаовите зърна за този шоколад идват от региона Гуаяс в Еквадор и се характеризират с отчетлив вкус на какао с пикантни нотки. Шоколадът е без глутен и е подходящ за вегани.16,90 лв.
14,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Lait Éclats Caramel Beurre Sale 45% 100g
Висок процент - 45% - млечен шоколад с парченца солен карамел (18%) със солено масло (0,02%). Щипка солен карамел изненадващо подчертава фината сладост на този гладък, кадифен шоколад. Наистина интересна почерпка!16,90 лв.
14,90 лв.
В наличност
-
Michel Cluizel Sardines en Chocolat au Lait 5 pack
Добрият шоколад не е задължително да е сериозна работа. Пет сардини в тенекия изглежда много реалистично. Създадени са от висококачествен млечен шоколад 39%. Тенекията е защитена отгоре с прозрачна пластмасова обвивка.32,90 лв.
30,90 лв.
В наличност